Ekm

Milli Mücadele'mizin merkezi, Cumhuriyeti'mizin beşiği ve Türkiye'mizin kalbi Ankara'nın başkent oluşunun 100'inci yıldönümü kutlu olsun!

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ekm

Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) Öğretim Görevlisi Sayın Doç. Dr. Mustafa ORDU tarafından, okulumuzda "Fiber Teknoloji" konulu Tübitak Bilim Söyleşisi gerçekleştirildi.

Kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Ekm

Okulumuz öğrenci ve yardımcı hizmet personeline İlk Yardım Eğitimi verildi.

Bu eğitim kapsamında ilk yardım eğitimlerinin afet ve acil durumlarda can kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. İlk yardımın zamanında ve bilinçli yapıldığında hayat kurtardığına ve aynı zamanda iyileşmeyi hızlandırdığına değinildi.

Bu ilk yardım eğitiminde, genel ilk yardım bilgileri, hasta yaralı olay yeri değerlendirilmesi, insan vücudu, hasta yaralı birinci ve ikinci değerlendirme, temel yaşam desteği, , solunum yolu tıkanıklığı, kanamalar, şok, bilinç durumu bozukluğu, yaralanmalar, yanık-donuk-sıcak çarpması, kırık, çıkık burkulma, zehirlenmeler, böcek sokmaları, hayvan ısırmaları, göz kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, boğulmalar, taşıma teknikleri konularında materyaller üzerinden uygulamalı eğitimler verildi.

Ekm

Hayvan Hakları Günü'nde, Değerler Kulübü üyeleri ve 11-A sınıfı öğrencileri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet KUŞÇU koordinesinde kedi ve köpek mamalarını can dostlarımıza ikramda bulundu.

Ahmet KUŞÇU, Mehmet SEVER öğretmenlerimize ve öğrencilerimize okulumuzun bu etkinliğine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Alican KILIÇ, Şube Müdürümüz Sayın Ali BODUR okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldi.

Okulumuz sınıflarında öğrencilerle buluşan Sayın Alican KILIÇ, öğrencilerimizle keyifli diyaloglar gerçekleştirerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğretmenler odasında okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle bir araya gelen İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Alican KILIÇ, öğretmenlerimizle istişarelerde bulundu, onların görüş ve taleplerini dinledi.

Okul Müdürümüz Şevket KOÇAK'dan okulumuzdaki eğitimler ve sosyal faaliyetlerle ilgili bilgi alan Sayın Alican KILIÇ, olumlu görüşlerini bildirerek okulumuzdan ayrıldı.

Eyl

Brezilya da bu yıl 38. Düzenlenen uluslararası MOSTRATEC bilim ve teknoloji yarışmasında okulumuz 11.sınıf öğrencisi Mustafa Yalçın akıllı yol tasarımı üzerine yaptığı projesi ile mühendislik kategorisinde finalist olarak seçilmiştir. Brezilya da 23-27 Ekim tarihlerinde yüz yüze gerçekleştirilecek yarışma için finalist olduğu ve yarışmaya katılması konusunda davet mektubunu almıştır.

Öğrencimizi ve öğrencimizi yarışmaya hazırlayan öğretmenimiz Remzi AKTAY’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Eyl

2023-2024 eğitim - öğretim yılına yeni bir eTwinning projesiyle başlıyoruz.

Bu eğitim - öğretim yılında "yapay zeka" konulu bir eTwinning projesine ortak olduk. Proje kurucuları Sırbistan’dan İngilizce öğretmeni Marina Nikolic ve Türkiye’den Akdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ladik/Samsun) Bilişim Teknolojileri öğretmeni Nurullah Akbulut’tur. Proje ekim ayında başlayacaktır. Konusu itibarıyla güncel ve geçerli olan projemiz sayesinde öğrencilerimiz farklı yapay zeka uygulamalarını tanıyacak ve deneyimleyecektir.

Yıldırım Beyazıt  Anadolu Lisesi olarak Felsefe grubu  öğretmenimiz Sedanur İNCE rehberliğinde bu farklı ve merak uyandıran projeye ortak olduk. AI-TWINNING projemizde ülkemizden 10, yurt dışından 5  ortak okul katıldı. Türkiye ve Sırbistan proje kurucuları; Azerbaycan, Bosna Hersek, Makedonya ve Romanya proje ortaklarıdır.

Tüm ortaklarımıza ve öğrencilerimize başarılı ve verimli bir proje süreci diliyoruz.

Eyl

Yeni dönem başvuruları devam ediyor!

Eyl

Are you ready for change?

Okulumuz 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yeni bir e-Twinning projesine başlıyor. 4 ay sürecek projemiz "iklim değişikliği" konusunu konu alıyor. Projemizi 7 ülkede, 15 okulda gerçekleştireceğiz. Proje tanıtım videomuzu sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Our school is starting a new e-Twinning project in the 2023-2024 academic year. Our project, which will last 4 months, is about "climate change". We will carry out our project in 15 schools in 7 countries. We are proud to share our project promotional video with you.

Eyl

9. sınıf öğrencilerimize okulumuz tanıtılarak okula uyum ile ilgili etkinlik yapıldı.

9. Sınıflar için oryantasyon programı:

# Okul idaremiz 9. sınıflar ile tanışma - konuşma etkinliği düzenledi.

# Rehber öğretmenimiz tarafından ilk sınıf rehberlik çalışması yapıldı, lise hayatı, okul kuralları hakkında bilgi verildi.

# Rehber öğretmenimiz tarafından okulumuzun bölümleri (laboratuarlar, kütüphane, sınıflar,...) gezdirildi.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Müdürümüz Şevket KOÇAK'ın açılış konuşması ile başladı. Tüm öğretmen ve idari kadrosu, velileri ve okul personelinin hazır bulunduğu  açılış töreni ile okulumuz Eğitim Öğretim yılına coşku ile başlamıştır.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi olarak tecrübeli öğretmen kadrosu ve çalışkan öğrenci yapısı ile 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı için başarılar diliyoruz.

Ağu

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin bu yıl 101. yıl dönümü.

Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; büyük taarruz zaferinin yıldönümünde, Mustafa Kemal ATATÜRK ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere Vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.