Şbt

Okulumuza teşrif eden Sayın Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN öğrencilerimize yönelik olarak "Hedef ve Başarı" içerikli, saygıdeğer velilerimize yönelik de "Değerler Eğitimi" başlıklı bir seminer vermiştir. Seminer sonrasında değerli katkılarından dolayı Okul Müdürümüz Sayın Mustafa MESCİOĞLU tarafından kendisine bir plaket ve çiçek takdimi yapıldı. Bize değerli vaktinin ayıran Sayın Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN Bey´e Çubuk Lisesi adına biz de teşekkür ediyoruz.

Şbt

Öğrencilerimize 2018 yılı Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı ve giriş koşulları ile ilgili olarak, rehber öğretmenimiz Arif Bey tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığının, eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürüttüğü, bu yıl beşincisi düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” bakanlık ödül töreni Başkent Öğretmenevinde 19.12.2017 de gerçekleştirildi. Törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sn.Orhan ERDEM’in yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Sn.Nurettin KONAKLI, Çubuk Belediye Başkanımız Sn.Tuncay ACEHAN, çeşitli illerin milletvekilleri , müsteşar yardımcıları ve çok sayıda ilin Milli Eğitim Müdürü katıldı.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi “Aç Kapıları” adlı projesi ile, ülke çapında 3357 proje arasından kendi kategorisinde Türkiye birincisi olarak bakanlık ödülü almaya hak kazandı. İlçe milli eğitim müdürümüz Murat ASLAN , okul müdürü Mustafa MESCİOĞLU, müdür baş yardımcısı Şazinur OLCAY, öğretmenler Gönül ŞANLI, Zülfü MUTLU ve Abdulkadir GÖKALP’in başarı belgeleri ve plaketlerini aldıkları törende Milli Eğitim Bakanlığının prestij ödülü olan ‘Yenilikçilik Beratı” bakan yardımcısı Orhan ERDEM tarafından Mustafa MESCİOĞLU’na takdim edildi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa MESCİOĞLU şunları söyledi :

Okulumuz proje ekibinin iki yıllık yoğun bir mesai ile geliştirdikleri “Aç Kapıları” projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hak ettiği ödülü aldı.Sayın bakanımızın imzasıyla düzenlenen başarı beratını ilçemize ve okulumuza kazandırmak bizleri gururlandırdı.

Okulumuzun geliştirdiği proje yeni bir öğretim yöntemini barındırıyor. Oluşturduğumuz öğrenme evinde beş değişik odayı birbirine şifreli kapılarla bağladık. Öğretmenlerimiz her branşta kazanımlar doğrultusunda hazırladıkları oyun odaklı yöntemle öğrencilerin şifrelere ulaşmalarını sağladılar.

Dünyada eğitim anlayışının değiştiği ve geliştiği günümüzde uyguladığımız yöntemle ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik. Projemiz ile geliştirdiğimiz yöntem “Oyunlaştırarak ve sorun odaklı olarak öğretim yöntemleri geliştirme konusunda hali hazırda çeşitli birimlerle çalışmalarını sürdüren bakanlığımızın ilgi ve taktirini kazandı .İlgili bakanlık birimleri projemizle yoğun olarak ilgilendiler. Projemizi bakanlık birimleri ile geliştirip milli eğitimimize ve dünya eğitim sistemine kazandırmak için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor.

Ara

Okulumuzun geliştirdiği "Aç Kapıları" projesinin Yenilikçi Öğretim Yöntem ve Teknikleri kategorisinde Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Türkiye birinciliği ödülüne layık görülmesinin ardından MEB Ortaöğretim Genel Müdürümüz Sayın Ercan TÜRK Okulumuz proje ekibini makamlarında kabul ettiler. Okul Müdürümüz Mustafa MESCİOĞLU, Müdür Başyardımcımız Şazinur OLCAY ve proje öğretmenlerimiz Gönül ŞANLI ile Zülfü MUTLU´nun katıldığı görüşmede Sayın Genel Müdürümüze projemizin detaylı tanıtım dosyası teslim edildi. Genel Müdürümüz Sayın Ercan TÜRK ekibimizi eğitim sistemimizin güncel konuları hakkında bilgilendirdikten sonra Proje Ekibimizi ve Okulumuzu başarılarından ötürü tebrik ederek projenin ülkemizdeki diğer okullarda da yaygınlaştırılması ve uygulanabilirliği ile ilgili birlikte yapılacak çalışmaların planlanarak devamını istediğini belirtti.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığının, eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürüttüğü, bu yıl beşincisi düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” bölgesel ödül töreni Başkent öğretmenevinde 16.11.2017 de gerçekleştirildi.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi  “Aç Kapıları” adlı projesi ile, ülke çapında 3357 proje arasından kendi kategorisinde Türkiye birinciliğini elde etti.

Okulumuzu tebrik ediyor, proje ekibimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Ara

Yayın ve iletişim kulübümüzün öncülüğünde başlatmış olduğumuz "Çocuklar İçin Okuyoruz" çalışması kapsamında öğrencilerimizin harçlıklarından artırarak aldıkları kitapları -Kışlacık Ortaokulundaki- öğrencilere hediye ettik. Bu etkinlikte yer alan Mdr.Ydr. Zülküf SARITEPE´ye, Hümeyra KAYA´ya, Fahri ÇİFTÇİ´ye ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.