OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1303 (1887) yılında Rüştiye olarak açılmış 1929 yılına kadar ilkokul olarak hizmet vermiştir. 1929 yılından 1943 yılına kadar dispanser olarak kullanılan bina 1952 yılında Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. 1952 - 1971 yılları arasında ortaokul olarak hizmet vermiş ve 1971 yılından itibaren okulumuzun adı Çubuk Lisesi olarak değiştirilmiştir. 1990 yılından itibaren de sadece lise olarak hizmet vermiştir. 1995 yılından itibaren bünyesinde yabancı dil ağırlıklı liseyi de katarak eğitim öğretim hizmetlerini sürdürmüştür.

2007-2008 öğretim yılında yabancı dil ağırlıklı lise öğrencilerinin mezun olmaları sonucu sadece genel lise olarak eğitim öğretim hizmetlerine devam edilmiştir. 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuz Anadolu Lisesi statüsüne geçmiş, okulun ismi de Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı itibari ile proje okulu olmuştur.

Okul bir eğitim-öğretim ve bir pansiyon binasında oluşmaktadır. İhtiyaç nedeniyle 1995 yılında yapılan ve hizmete giren yeni blokta 21 adet derslik, çok amaçlı salon, FKB Laboratuvarı, Destek Eğitim Odaları, mescitler, öğrenci kantini ve idari birimler yer almaktadır. 50 öğrenci kapasiteli pansiyon binası zemin + 1 kattan oluşmaktadır. Okulun bahçesi öğrencilerin gezebileceği büyüklükte olup, voleybol ve basketbol oynamaya elverişlidir. Bahçe ağaçlandırılmış olup bahçe çevresi ihata duvarı ve demir parmaklıklarla çevrilmiştir. Okul içi ve çevresi yirmi dört saat güvenlik kameraları ile kontrol edilmektedir. Okul bahçesi ana çıkış kapısında betonarme güvenlik kulübesi vardır. Bahçe zemini asfaltla örtülüdür. Bütün birimler doğalgaz ile ısıtılmaktadır.

VİZYON: Eğitimin tüm alanlarında çağın önünde yer alan güçlü bir kurum olmanın yanında; problemleri, yaratıcı bir biçimde çözmede öğrencilere yardımcı olmak.

MİSYON: Öğrencilerimizi bir üst öğrenim kurumuna hazırlarken, onları sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif beceriler ile donanmış bireyler olarak yetiştirmektir.

Yayın: 20.10.2022 - Güncelleme: 20.10.2022 22:51 - Görüntülenme: 385