T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇUBUK - Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

OKULUMUZDA TÜBİTAK 2202 BİLİM OLİMPİYATLARI SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Ortaokul ve liselere devam etmekte olan öğrencileri, temel bilimlerinde çalışmalar yapmaya ve bilim insanı olmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda eğitim olanakları sağlayarak gelişmelerine katkıda bulunmak, Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek gençleri seçmek, yarışmalara hazırlamak amacıyla her yıl TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından 2202 Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir.

Bu kapsamda eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, okullar arası etkileşim ve iletişimi artırmak, 31. Bilim Olimpiyatları programının ilçemiz genelindeki okullara tanıtımını sağlamak amacıyla, 11 Mayıs Perşembe günü, Çubuk Bilim Sanat Merkezi (Bilsem) Matematik öğretmeni ve Ankara olimpiyat elçisi Remzi AKTAY'ın rehberliğinde; Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Alican KILIÇ, ARGE Birimimiz, ortaokul Matematik ve Bilişim branşları ile lise Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Bilişim branşlarından 60 öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Toplantı, bilgilendirme sunumu ardından katılımcıların sorularına cevaplar verilerek tamamlandı.

17-05-202317-05-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.05.2023 - Güncelleme: 17.05.2023 19:25 - Görüntülenme: 135
  Beğen | 1  kişi beğendi