T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇUBUK - Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

OKULUMUZ YENİLİKÇİLİK BERATINI İLÇEMİZE GETİRDİ.

Milli Eğitim Bakanlığının, eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürüttüğü, bu yıl beşincisi düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” bakanlık ödül töreni Başkent Öğretmenevinde 19.12.2017 de gerçekleştirildi. Törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sn.Orhan ERDEM’in yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Sn.Nurettin KONAKLI, Çubuk Belediye Başkanımız Sn.Tuncay ACEHAN, çeşitli illerin milletvekilleri , müsteşar yardımcıları ve çok sayıda ilin Milli Eğitim Müdürü katıldı.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi “Aç Kapıları” adlı projesi ile, ülke çapında 3357 proje arasından kendi kategorisinde Türkiye birincisi olarak bakanlık ödülü almaya hak kazandı. İlçe milli eğitim müdürümüz Murat ASLAN , okul müdürü Mustafa MESCİOĞLU, müdür baş yardımcısı Şazinur OLCAY, öğretmenler Gönül ŞANLI, Zülfü MUTLU ve Abdulkadir GÖKALP’in başarı belgeleri ve plaketlerini aldıkları törende Milli Eğitim Bakanlığının prestij ödülü olan ‘Yenilikçilik Beratı” bakan yardımcısı Orhan ERDEM tarafından Mustafa MESCİOĞLU’na takdim edildi.

            Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa MESCİOĞLU şunları söyledi :

Okulumuz proje ekibinin iki yıllık yoğun bir mesai ile geliştirdikleri “Aç Kapıları” projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hak ettiği ödülü aldı.Sayın bakanımızın imzasıyla düzenlenen başarı beratını ilçemize ve okulumuza kazandırmak bizleri gururlandırdı.

Okulumuzun geliştirdiği proje yeni bir öğretim yöntemini barındırıyor. Oluşturduğumuz öğrenme evinde beş değişik odayı birbirine şifreli kapılarla bağladık. Öğretmenlerimiz her branşta kazanımlar doğrultusunda hazırladıkları oyun odaklı yöntemle öğrencilerin şifrelere ulaşmalarını sağladılar.

 

 Dünyada eğitim anlayışının değiştiği ve geliştiği günümüzde uyguladığımız yöntemle ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik. Projemiz ile geliştirdiğimiz yöntem “Oyunlaştırarak ve sorun odaklı olarak öğretim yöntemleri geliştirme konusunda hali hazırda çeşitli birimlerle çalışmalarını sürdüren bakanlığımızın ilgi ve taktirini kazandı .İlgili bakanlık birimleri projemizle yoğun olarak ilgilendiler. Projemizi bakanlık birimleri ile geliştirip milli eğitimimize ve dünya eğitim sistemine kazandırmak için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor.

21-12-201721-12-201721-12-201721-12-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.12.2017 - Güncelleme: 22.12.2017 16:19 - Görüntülenme: 2986
  Beğen | 0  kişi beğendi